fredag 24 februari 2012

Små. Viktiga. Saker.

Tagit ledigt. Ensam. Sover länge. Solen vill in i huset. Solvärmen på taket gör att kaminen är avslagen och vi har varmvatten och uppvärmt hus i alla fall. Det är fantastiskt. Jag går ut på verandan. Barfota. Trägolvet är varmt! Snön är borta. Som att vakna till en annan tid. Och jag har köpt nya kaffekoppar. Bara två. Jag inviger en med mitt starka mörka kaffe på min trappa. Känner mig harmonisk och skrattig när jag tänker på hur jag den här veckan har pendlat mellan upp och ner. Var till min naprapat igår. Inga stora problem eller fixande. Samma som i yogan. Små rörelser. Viktiga. Han stryker och rättar till eller hur jag ska uttrycka det. Och mitt högerben är helt med på det! Vilar från yogan idag och låter kroppen komma i fas. Idag är det min alldeles egna dag som inte är uppbokad för någonting. Jag behöver pauser i vardagen, i mitt liv. Kanske du också? Inte så stora. Små. Men då och då. När tiden är fri. Obokad. För att bara vara och komma ifatt. Små. Viktiga. Saker. Gott kaffe. LUGN.Må gott och ha en alldeles lugn och pausad helg mina vänner!

10 kommentarer:

 1. åh. jag vill ha det sådär.
  en dag för sig själv. utan något inbokat.
  när småbarnsåren är över, då ska jag försöka fixa det. det ska jag faktiskt. tills dess får det bli små. korta. stunder. istället. och det är inte fy skam precis! Hoppas du får en underbar helg bästa Annika!

  SvaraRadera
  Svar
  1. O jag tänker att det är precis nu du behöver den där obokade dagen som bäst, vi kan inte skjuta på livsviktig vila. O det är inte omöjligt kära fröken blund

   Radera
 2. Jo visst är det härligt med egentid sådär. Om jag jobbar lör o sön så är jag ledig torsdag o fredag. Ensam hemma o alldeles själv, rena lyxen!

  SvaraRadera
 3. Jag behöver pauser. Ofta. Dagar utan kludd i kalendern. Bara vara i det som är, hur litet det än är. Hoppas din dag fortsatte med sin lugna lunk. Kram!

  SvaraRadera
 4. Nog instämmer jag. Sådana dagar behövs. De är dock försvinnande få med smått hemma. Men de dagar då jag får egentid utnyttjar jag dem till fullo. Även yogan får vila ibland för hur givande den än är så behöver man en paus därifrån också och bara vara... utan att göra något speciellt alls.

  Trevlig helg och kram!

  SvaraRadera
 5. yep.
  många pauser. ofta. som du säger, inte nödvändigtvis så långa.
  läste precis i tid och otid, har du läst den?
  på tal om stress...utbrändhet...tid...
  väldigt tänkvärt, det med.

  hoppas du har en skön helg, imorgon måste jag packa väskan och bege mig av igen...phu! får hitta pauser i det med. flackandet och farandet. kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej den har jag inte läst. Vem har skrivit? Åh igen. Du måste verkligen ha ett inre lugn som flackar så. Må bäst! Kramar

   Radera
 6. Härlig helg blev det. Hoppas det blev så för er också. Och jag vet, det är tufft när man har småbarn, men plötsligt plötsligt är den tiden över. Tro mig :) Kram på er såhär på söndagskvällen!

  SvaraRadera
 7. bodil jönsson har skrivit.
  läsvärd! kramar

  SvaraRadera