tisdag 20 december 2011

Uppgradering

Mycket av yogan är rent meditativt. Fokuserat. Koncentration med en följsam kropp. Rörelser som man behöver lära sig för att hitta flytet, att ha flow helt enkelt. Jag vet att många tränar efter DVD eller en röst. Det passar inte mig. Rätt och slätt. Jag måte kunna det ordentligt som jag ska göra Jag måste ha det i mig. Inuti. Kroppen som vet vart den ska och hur jag ska ta mig i och ur positioner. Först då hittar jag flytet och känner energin röra sig i mig. Det är min yoga. Imorse var jag tröttare än trött så här på årets kortaste dag. Men när jag stod på golvet gjorde jag ändå den långa versionen av mitt program, och jag kan ärligt säga att det är mer än ett halvår sedan jag gjorde det sist. Och jag känner min styrka, på ett nytt sätt, efter Indien. Renare på något vis. Så mycket som jag skalade bort där. Lämnade. Mer fokus i själva delarna av kroppen tillsammans med mitt sinne. Det är nytt. Helt nytt. Som en ny nivå eller vad jag ska säga. Som en uppgradering av min yoga. Jag svettas på hela bröstkorgen, det är skönt. Pannan är pärlig av droppar. Vet inte när det hände senast. Och jag känner med hela mig att jag är tillbaka på banan. Jag orkar. Och jag har inte kraschat för att jag tagit i för hårt. Nej jag har gjort precis det jag ska. Idag. Jag har väntat så under de här månaderna när jag orkat så lite. Och så är jag över kanten. Att vilan tog mig dit! Och flytet, flowet finns där. I mig. På ett nytt sätt. Uppgradering när den är som bäst.

8 kommentarer:

 1. Grattis! och en vacker mandala oxå :)

  SvaraRadera
 2. Det låter underbart:) Känner din styrka genom inlägget!!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Längtar, just nu, till det meditativa och till detdär flowet du beskriver så vackert. Samtidigt vet jag att det kommer till en när man bara är och när det är dags, som för dej nu. Och jag är så glad att du får njuta där på toppen nu, att du får vara stark och svettig :)

  Jag fastnar också för det du skriver om att flow behöver komma inifrån, att det inte är något som kan präntas in utifrån eller serveras på silverfat. För så är det. Inspiration är en bonus på vägen och som kan få en att hitta sitt inre flow, men i huvudsak är det ett rätt hårt jobb och hitta in i det alldeles egna flödet.

  Sat Nam, Annika

  SvaraRadera
 4. Siv - tack! Och visst är den fin.

  Lotta - ja det känns finfint. Kram

  Nina - ja det är verkligen ett hårt jobb och ibland har jag sviktat, det ska villigt erkännas, men när man hittar sitt flow - det finns inget bättre! Sat nam Nina

  SvaraRadera
 5. annika yogini 7.0
  eller som datorprogrammen heter. uppgraderad! vad fint!
  jag är glad och i sverige. kramar till dig

  SvaraRadera
 6. :) Välkommen till Sverige. Hoppas du har lite snö där du är. Kramar!

  SvaraRadera
 7. Va härligt Annika!!! Där kom den:) Glad för din skull! Och hela tiden har du vetat det... det är spännande att följa dig!:)

  Varm kram såhär dagarna före jul

  SvaraRadera
 8. Tack Milla. Och en stor varm kram tillbaka!

  SvaraRadera