söndag 17 juli 2011

Skrotade planer och köpta bullar

Trött så det värker i ansiktet. Huvudet. Grannen klipper sitt gräs flitigt. Har tusen saker att göra denna lediga dag som inte alls är ledig egentligen. Och allt jag borde... Vet att jag ska ta tag i mig när det är sådana här dagar. Men jag vill liksom inte. Månen lyste kallt inatt. Höll mig vaken. Dimman som tjocka stråk mellan himmel och jord. Jag vill så mycket och orkar så litet. Just nu känns det så. Kaffe och tidningar. Dator och telefon. I sängen. I nattlinne. Får väl vara så. Tänkte baka några pajer för att alla ungarna kommer ut men har också köpta kanelbullar i frysen. Bara att värma! Det duger väl också? Eller måste allt vara exakt som jag tänker att det ska? Nej. Jag vet. Jag bara luftar mina funderingar med er. Idag bestämmer jag att alla planer kan jag skrota. För dagen. Jag vilar lite. Får se vart det tar mig. Dricker mitt kaffe. Och nu stängde grannen av gräsklipparen :) Bara det! Och allt finns kvar. Och köpta bullar är också bullar. Eller vad säger ni?

7 kommentarer:

 1. Det låter klokt tycker jag. Vill barnen ha hembakt kan de ju baka & ta med sig:-). Kram

  SvaraRadera
 2. Hej hej i sommaren! Jag har aldrig varit en bullbakande mamma och tycker det är helt ok. har inte växt upp med godsaker heller, mer en kött och salt-människa :), så jag kör med köpta kanelgifflar eller blandat gott från Willys :)))
  Ja, det var nog månen inatt. somnade inte förrän vid två! brukar känna av den när den är runt omkring full och blir sådär rastlös och får svårt att sova, mens också..så typiskt liksom..!
  Ja, visst får man passa sig så man inte kör igång för mycket på sommaren. jag råkar alltid dra igång för mycket trädgårdsgöra..
  Tack för orden och härlig dag till dig fina du!

  ~Lycke

  SvaraRadera
 3. Köpta bullar är riktigt riktigt bra när man känner att det är just köpta bullar man ska ha.
  Heja dig som bejakar det.

  SvaraRadera
 4. Oh, vilket klockrent inlägg just idag. Jag som aldrig brukar sova på dagen stensomnade i två timmar, jag var så TRÖTT och det var längesedan... sedan fick resten av dagen gå i VÄLDIGT långsamt tempo och jag var också SÅ glad att jag hade köpebullar i frysen!:)
  Jag hade dock mer tur än vad du hade, här har det regnat hela dagen och INGEN har kunnat klippa något gräs...;)
  Nu hoppas vi att både du och jag får en piggare dag i morgon:) KRAM och god natt!!

  SvaraRadera
 5. Ulrika - det är aldrig barnen som propsar på det, det är jag själv :) kram
  Lycke - va härligt att du tittar in här! dagen blev helt ok :) hoppa du också fick det fint!
  Yogamamma - eller hur?!
  Millandante - ja det får vi med all säkerhet. Och nu regnar det hos mig :) Kramkram

  SvaraRadera
 6. Hej hej!
  I bland får man ta den enklaste vägen. Vila du med gott samvete!

  Ljus*
  /V

  SvaraRadera