måndag 18 juli 2011

Nyduschad. Inuti.

Bladen är blanka och nystrukna med regn. Det är vackert. Trots allt. Trippar nästan till bilen och tar mig till jobbet. Det är stilla. Tomt på människor ute. Yogan är trött. Igår blev det meditation istället. Sen eftermiddag satte jag mig på golvet. Tände mina ljus. Min rökelse. Det småregnade ute och var lite kyligt. Vi tände i en kamin. Ja det är sommar men det var så skönt! Satte mig där på golvet. Trött. Trött. Trött. Efter en halvtimme reste jag mig och kände mig nyduschad. Inuti. Tänk att så lite kan göra så mycket. Fascineras varje gång av det och ändå har jag tappat meditationen på vägen. På den här vägen som kantats av kartonger, vattenprover, borttrasslade köksluckor, uppgrävd gräsmatta och strul. Men nu är jag faktiskt hemma. Även om garderoberna ännu inte finns. Så är jag hemma. Och när jag landar i min meditation. När sinnet lugnat sig så inser jag att allt bara är stormar på känslomässighetens yta. Jag släpper det. Det regnar. Det är OK.

Bilden tagen av Dan Lindberg, från min studio Stillastund

10 kommentarer:

 1. Det låter så skönt med meditation. Kanske något att börja med. Hur gör du? Följer du någon metod?
  kram
  M

  SvaraRadera
 2. Låter underbart!! Meditationen är ett facinerande verktyg som man alltid har med sig, men ibland när man behöver det som mest då förstår man inte att det finns så nära, för känslorna talar högst.

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 3. Hej hej!
  Vilka vackra ljus! Måste vara en väldigt mysig Shala att yoga i, din Stillastund. Bara namnet... åh :)

  Jag brukar också känna mig nyduschad i själen efter en stunds meditation. Det gör verkligen gott. Du kommer säkert att hitta tillbaka till din meditation, ni har ju flyttat och allt.

  Om Shanti, Shanti!
  /V

  SvaraRadera
 4. mer meditation åt folket säger jag! det hjälper verkligen. som en varm hand på en sval kind. som en stor famn. men inte alltid bara dom känslorna...

  bullar som bullar och fint att läsa här som vanligt.
  kramar

  SvaraRadera
 5. Ny duschad.Inuti det var ett fint uttryck och beskriver det jag känner efter yogan.

  SvaraRadera
 6. Ja, det är såååå himla lätt att tappa bort meditationen ibland vardagens alla prövningar. Precis när man behöver den som allra mest. Blir frustrerad på mig själv när jag väljer bort det jag behöver allra mest då jag behöver det som allra bäst, men lika stor är glädjen när jag väl tar mig samman och sätter mig i en meditation. Fyller på med ljus och kärlek och får perspektiv på tillvaron, livet och människorna.
  Mvh Carina

  SvaraRadera
 7. Åh, jag håller med. Nyduschad inuti är ett perfekt sätt att beskriva vad meditation är för mig.
  Och för alla er som vill vara med i vår (Annikas och min, bland många andra) Facebookgrupp som heter 8-veckors meditation så går det finfint. Spelar ingen roll om du aldrig provat, trevar dig fram eller är van. Alla är välkomna.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Så härligt! Ja, tänk att du känner just så, att du är hemma nu. Då ordnar sig allt annat. Även om det tar tid. Garderober TAR tid;)

  KRAM

  SvaraRadera
 9. Så himelens härligt att kika in här ill dig! behöver också det där, minnas att ta det lugnt, att inget egentligen är något att jaga upp sig över..oftast! behöver tända ljus och sätta mig, andas.underbart ***

  kramar om, Lycke

  SvaraRadera
 10. Tack ni rara för kommentarer. Vi behöver alla få det där lugnet. Speciellt nu <3

  SvaraRadera