tisdag 5 juli 2011

Kvinnans tre viktiga stadier

Ljusa nätter. Så vackra. Man borde inte sova. Och det gör jag inte heller... Men det är nog mest en inre påverkan som gör det än en yttre. Jag är uppe och tassar vid tretiden. Och det är ljust. Magiskt. Jag är pigg, som en baby, som vaknar på nätterna, just nu. Och jag läser. Funderar. Kanske lite för mycket? Dricker mjölk med honung och är hur vaken som helst. Det varma söta landar fint i magen och till slut faller ögonlocken ned. När klockan ringer känns det som jag ligger i en svart grop som jag måste kravla mig ur. Yogan får stryka på foten när jag är så här i ofas. Det funkar inte. Det stör. Men det får vara så. Och det är då jag längtar som allra mest. Till att yoga. Till att vara pigg. Kommer att tänka på en pdf som finns att ladda ner på Shadowyogans hemsida som handlar om kvinnans tre viktiga stadier; menstruation, graviditet och menopaus. Var man än befinner sig i livet så kan man hämta klokskap ur den lilla skriften. Gå in här och ladda ner Själv inser jag att jag inte alls ska tänka så mycket och fundera kring problemlösningar fullt så aktivt som jag gör :) utifrån var jag själv befinner mig i livet. Tänker också på alla som har menssmärtor och kramper, det är inget naturligt tillstånd, det är något som inte stämmer när man har det. Ibland är det som pms och menssmärtor är vardag. Men jag tror inte alls att det ska vara så. Den här skriften stöder mina tankar. Och att stressen, bråttom, hastigheten i livet ofta gör att kroppen signalerar på olika vis. Men här finns ändå hjälp och lite generell vägledning. Jag är hjälpt av den. Hoppas du också blir det!

2 kommentarer:

  1. Jag håller med. Man ska inte behöva ha ont, eller bli så däckad av pms och mens att man knappt kan leva! För egen del kan jag nästan räkna ut när de värre skoven kommer och det är, som du skriver, när jag är i ofas. När något inte är som det ska. För trött. För mycket. För stressigt. Ja, när balansen är rubbad. Då bryter de värre gångerna ut. Sen har absolut yogan hjälpt och överlag mitt sätt att se på min pms- och mensproblem. Att jag helt enkelt kan hantera dem på ett sätt som är bättre - lugn&vila istället för att blunda och köra på som vanligt. Ska absolut ladda ner filen, tacktack!

    Och du, omtanke och kram! Hoppas du får din sömn tillbaka!

    SvaraRadera
  2. Tack för tips på fil att ladda ner. Jätteintressant. Och det slår mig att min mensvärk blev otroligt mycket bättre när jag började yoga. Nu känner jag inte av den alls, men jag tror att det där ändras när man får barn också. Eller så är det yogan.

    SvaraRadera