måndag 8 mars 2010

Spänningen rinner av

Vila. Sitter naken och känner vattnet bara strila ner över mitt huvud och min rygg. Den lilla pallen jag sitter på är precis i lagom höjd för att skruva på kranen. Mina fötter vilar på mjukt hårda stenar och det är alldeles tyst. Ljuset är dämpat och vattnet ångar. Sitter på damernas tysta avdelning. Skrubbar mig ren med vita sträva tvättlappar och i takt med de cirkelformade rörelserna mot hjärtat så lämnar jag det världsliga. Jag häller det varma vattnet över mig gång på gång. Över axlarna. Över huvudet. Vilar i stunden. Min goda vän I och jag har tagit en paus från vardagen. Tysta tar vi på oss våra baddräkter, smyger ut i den iskalla luften, drivorna meterhöga runt huset och sänker oss i det 40-gradiga vattnet. Åh vilken njutning! Alldeles ren. Alldeles ren i kroppen. Alldeles ren i tanken som är stilla. Solen har precis gått upp och det är kyligt och varmt på samma gång. Det luktar vår!
Efteråt, vi bestämmer oss för att delta i en tibetansk klangresa, en kvinna med en mjuk röst guidar oss till den yttre avslappningen. Vi spänner olika muskler och när hon slår mjukt på olika skålar får klangen sedan alla spänningar att bara rinna av. Koppens alla delar. Sedan kommer den inre delen. Klangerna får oss alla stilla och vederkvickta, en del somnar till och med. En och annan snarkar :) Och när vi åker hem efter ett dygn på Yasuragi - så har vi varit borta mycket längre. Paus från vardagen - så otroligt viktig. Lika viktigt som att göra - är det att vila.

7 kommentarer:

  1. Åh, så härligt! Jag har också varit där. Bara varit. Underbar paus och vila.
    /Maria

    SvaraRadera
  2. det där om att sluta trassla med sig själv i förra inlägget. så fint skrivet. vi har alltid tendensen att vara trasselsudd. och egentligen, kan vi ju vara så mycket annat.
    om vi bara inser mönstret. tack för påminnelsen!

    SvaraRadera
  3. åh, den där klangresan är fantastisk! Och yasurgi är verkligen en själslig renskrubbning!

    SvaraRadera
  4. Låter helt underbart...läkande...
    Å du tack för tipset om youtube ska prova det någon dag. Kram

    SvaraRadera
  5. Låter så skönt att jag nästan får tårar i ögonen!

    SvaraRadera
  6. Jag vill också åka dit! Det låter alldeles underbart!


    (men det är ju så in i helvete dyrt.....)

    SvaraRadera
  7. Magda - så ini h-e dyrt...tja, det beror på som jag ser det. För 1200 kr fick jag tillgång till hela badet, jag fick en baddräkt, tofflor och en lång yukata (kimono i bomull) att ta med mig hem om jag ville. Överallt finns det shampo, tvål, balsam och bodylotion, inget behövs tas med nästan! Tillgång till alla aktiviteter. Tillgång till en frukt- och dryckbuffé under hela vistelsen. Tillgång till alla aktiviteter att fritt prova på. Middag med tre rätter. Stor frukostbuffé och del i dubbelrum. Inte så farligt i mina ögon...Men allt är relativt förståss! (oj, lät nästan som jag jobbar på stället, men det gör jag ju inte...)

    Alexandra - long time no seeing. Jag ringer! kram

    SvaraRadera