onsdag 19 juni 2013

Kemisk kropp men snart en detox

Kemisk. Så känner jag mig efter att ha ätit medicin i två veckor, inhalerat medicin i luftrör och näsa och även sköljt mina ögon med droppar. Jag svettas sällan, men nu har jag varit som kallsvettig. Inte svett utan överskott av fukt som kommer inifrån och ut. Och den "svetten" luktar kemiskt. Tycker jag. Kanske inget som någon annan märker, men ni vet när man har det i sin egen hud. I övermorgon äter jag det sista och sedan hoppas jag på att jag närmar mig min helhet igen. Jag har sovit 6 timmar i sträck för första gången på väldigt länge. Det är ett fall framåt. Men i helgen ska jag vila mig, ligga i solstol i skuggan och bara vara. Fortsätta med mina böcker som jag börjat beta av nu. Läslistan jag inte orkat med tidigare. Njuta av det dånande blommandet som pågår runtomkring. Och detoxa. Jag ska dricka gröna drinkar och vara ännu mer sparsam med vad jag stoppar i mig. Jag vill vara ren. Inifrån och ut. Och jag tänker på människor som röker. Dricker alkohol. Och hur mycket annat skräp man kan stoppa i sig. När man får kemin rakt in, och jag jag vet att jag behövde den nu, så känns det lite läskigt. För att inte tala om många andra sjukdomstillstånd där man medicinerar. Allt som har en verkan har en biverkan, det går inte att komma undan. Ibland får man välja det. Men när jag lämnar medicinen, så ska jag rensa inombords. Som jag längtar. Har du något tips på en bra detox? Mer än att man äter grönt och dricker smoothies och äter tillskott av mineraler och vitaminer? Jag tar tacksamt emot tips!

8 kommentarer:

 1. Det låter underbart, heja dig! Jag unnar den en kraftfull helg, och med kraftfull menar jag naturligtvis en lugn sådan där du får möjlighet att ladda upp dig med energi :)

  Tycker att det här inlägget om detox, som Petra Axlund skrivit, är superbra;

  http://innerstrengthblog.com/2013/01/07/detoxa-ratt/

  Om shanti <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack rara du! Ja jag har läst det inlägget tidigare och jag lever nog redan så :) Jag varken röker eller dricker. Äter inte kolhydrater i form av socker, vetemjöl, ris eller pasta. Sparsam med rotfrukter. Äter bär, nötter, fisk och eko-kött. Gott och fullvärdigt fett och D-vitaminer + Magnesium + Omega 3. Och ändå känner jag att jag behöver något mer just nu.Det jag ska göra nu är att vara än mer strikt och kanske hitta någon mineral eller alg som optimerar effekten. Om shanti!

   Radera
 2. Hej Annika,
  Du är så stark som tar tag i "din rening. Något som jag har läst om på flera olika ställen men inte alls kommit på tanken att göra ännu är rening med epsom salt. http://www.ehdin.com/?navid=118 Kanske kan vara ett tips! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har gjort den reningen med epsomsalt i flera omgångar innan jag opererades för gallan. Jag fick hela familjen att göra den :) Men det är inte riktigt det jag tänker nu. Men tack för tanke och tips! kram

   Radera
 3. Jag tar chlorella och ett ayurvediskt preparat vid namn Neem nu. Kanske kan vara nåt?
  Lycka till! :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Intressant, har precis beställt Chlorella! Kanske ska kolla upp Neem också. Tack tack!

  SvaraRadera
 5. Hej fina Annika,

  Jag är också sugen på en liten detox hihi, men vet inte riktigt hur jag skall göra.
  Är i hyggligt ursprungsläge, röker ej, dricker ej alkohol eller kaffe, äter enligt lchf, inga mediciner. Men tror ändå det skulle kännas bra med en detox.

  Några av de program jag läst om innebär fruktjuicer och de är nog för mkt kolhydrater för min del, så om du kommer på nåt bra sätt får du gärna dela med dig, jag skulle bli jätteglad för lite tips :))

  Kram och hoppas att du känner dig bättre och piggare <3
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina rader. Nej jag känner mig inte piggare tyvärr! Men imorgon är sista medicindagen och det känns skönt men lite tveeggat eftersom hostan tog omtag i natt. Det känns märkligt.
   Har ingen speciell plan, men ska göra det på mitt sätt. Tror jag skippar fruktjuicer också, det är mest socker och det vill jag gärna vara utan eftersom det triggar inflammationstillstånd i kroppen.
   Kram kram!

   Radera