måndag 25 mars 2013

Allt hänger ihop

Jag har alltid möblerat om. Inte varje vecka eller så men då och då. Plötsligt ser jag hur saker passar någon annanstans. Och det för med sig i sin tur att något annat måste flyttas på. Tills hela karusellen snurrat åt samma håll. Och allt landar på olika ställen. Nya platser. Lite som yogan. På något konstigt sätt tänker jag på den när jag tänker på hur vi bar i helgen. Flyttade och städade. Ja ibland måste jag ta mig an dammet i huset.  Även om solen lyser ute. Jag kan inte strunta i det helg efter helg, som är min tid då jag hinner städa. Men det är också konstigt hur snabbt det kan gå när man väl bestämmer sig.
   Och så såg jag nya möjligheter i huset. Där möbler passar bättre någon annanstans. Vilken fröjd. Även om vi släpade och bar, flyttade och ändrade. Det förde också med sig att jag började rensa bland kläder och vid saker jag hängt fast vid ganska länge. Och det blir mer harmoni. Egentligen tror jag att man hittar stället för möblerna där energin får mest spelrum. Feng shui - javisst! Utan att ha någon närmare kunskap så kan jag känna var saker passar. Eller inte passar. Oj vad jag har möblerat om i mitt liv för att sedan ställa tillbaka allt som det var från början. Provat mig fram. Testat olika sätt.
   Just nu är jag också lite mer lekfull i min yoga, testar saker, provar och det känns fritt inuti. Jag har följt en del saker slaviskt. Och jag vet att det gör mig gott när jag tampas med oviljan. Men nu kommer istället viljan till att prova. Kroppen vill mer helt enkelt. Och då, som av en händelse behöver jag möblera om. Också. Kanske är det energin som snurrar runt som ett stjärnfall i huset vårt. Kanske är det dammet som är borta som gjort att det blir renare och lättare att flytta på saker. Att städa utanpå blir också lite inuti. Och vice versa. Jag känner hur min mungipor dras uppåt när jag tänker på hur bra det faktiskt blev och att allt hänger ihop blev så tydligt just i stunden.

3 kommentarer:

  1. Jag känner igen mig i det du skriver, och visst är det härligt med ett rent hus och när man känner att allt står på rätt ställe med rätt färg och form.

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Även jag känner igen mig. Tyvärr har jag inte så stora möjligheter att möblera om här hemma men röjer bland mina saker gör jag. När jag rensar inombords rensar jag även utanför mig själv.
    Härligt att du fick lite förnyelse hemma! :)
    Kram

    SvaraRadera
  3. Hihi, ler när jag läser detta :))
    Tror som du att energi frigörs när vi flyttar på saker.
    Jag känner i alla fall hur energin börjar flöda när jag ändrar på saker här hemma. Flyttar runt. Torkar av och gör rent.
    Absolut feng shui :) Känner när nåt är fel, när energin stagnerar runt möbler och prylar som stått på samma ställe en längre tid.
    Känner hur jag själv fylls med energi allt eftersom jag röjer här hemma.

    Kram fina Annika!
    Mia

    SvaraRadera