lördag 23 juni 2012

På min veranda

Vi bara satt. På vår veranda. Hade vinkat av ungarna till olika midsommarfester. Våra grannar undrade lite igår. Ska ni inte på någon fest? Ingen ordentligt midsommarfirande? När de åkte mot badet och festen där, bjöd de med oss. Så vänligt. Men ändå. Man måste inte. Ingenting. Inte ens om det är midsommar. Tröttheten är som ett täcke som ligger på axlarna och jag kan inte få av det. Lite håglös mitt i det ljusa vackra. Lite som att jag börjar landa i att jag snart ska få vara ledig i 5 veckor även om lite jobb för mitt företag finns med. Så är det ändå så overkligt länge. När man som vi är egna företagare båda två behöver man sätta ned foten och säga nej. Nu är vi lediga. Nu ÄR vi det. Snart. Bara en liten vecka kvar. Men sen. Och vi satt på verandan igår eftermiddag som blev kväll. Och bara satt där. Stilla. Hörde festens skratt på långt håll. Och var ändå nöjda. Med vårt eget sällskap. Åt lite gott och drack lite gott. Jag kan ärligt inte minnas en midsommarafton som varit så stillsam och eftertänksam i mitt liv. Alla år med blomsterkransar och ungar. Knytis och duggregn. Kallt väder och käckt dansande. Nu var det sol. Inte så varmt, ganska perfekt temperatur om du frågar mig :) Och bara vi. Det är också en skön känsla när man njuter av varandras sällskap fortfarande efter 29 år tillsammans. Att tystnaden också är något att vila i. Stanna till i. Vara. På vår veranda. Hoppas din midsommar var fin.

12 kommentarer:

 1. Åååå vilken underbar veranda.
  Förstår verkligen att ni satt kvar.

  SvaraRadera
 2. Låter alldeles perfekt! Det behöver inte alltid vara Extra Allt, snarare tvärtom. Fortsatt skön helg till er, KRAM!

  SvaraRadera
 3. Så fint Annika!!! Både dina ord (som alltid) och er midsommar, och er veranda!! Så skönt att bara sitta så och njuta en hel kväll:)

  Hoppas dina fem veckor bjuder på precis det du vill ha och behöver!
  Varm kram

  SvaraRadera
 4. Så skönt det är när man släpper alla måsten. Alla dessa förväntningar och traditioner. Som du vet blev vi också kvar hemmavid, slappandes, ätandes, vilandes. Så välbehövligt. Fortsätt njuta av sommaren och den kommande ledigheten, nu.:)
  Kram Carina

  SvaraRadera
 5. Underbart och avkopplat. Precis som det ska vara. Tycker jag. :)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Låter som du haft det helt underbart söta vän...å där hade jag gärna suttit på din vackra veranda. Så fridfull den verkar..inger verkligen till att bara vara.
  Lite som min midsommar..bara vila..ingen hets runt stången, eller i snapsandet..åt gott, drack gott med gubben...å vi var också så nöjda.
  Kramar dig hårt...å berättar att jag finns på instagram om du vill:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toril! Så länge sen och först nu ser jag din kommentar. Kramar kommer tillbaka, hårda och varma. Och Instagram - jag får se :)

   Radera
 7. Så fint och visst är det skönt att bara vara, och vad kul att se din veranda. Jättemysigt!!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 8. åh nu börjar jag nästan gråta, så fint...
  jag hade midsommarfirande med knytis och stress och barnaskrik och skratt och gråt men det var oxå väldigt fint på sitt sätt. var sak har sin tid och jag hoppas så in i hjärtat och jag och mannen sitter på vår veranda bara vi om 20 år och är alldeles nöjda med det. för det är ju det vackraste.
  Varm kram till dig fina Annika!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh du. Varm kram tillbaka och jag tror du sitter där med byggare bob om 20 år!

   Radera
 9. Annika! Jag blir så glad in i själen att du tycker om det jag gör och min blogg. Tack ska du ha. Skulle vara jätteroligt att göra ett halsband till dig av fotografiet av din mormor när hon sitter på sin mammas arm. Det är bara att säga till om du känner för att få ett sådant halsband tillverkat någon gång :) Vilken underbar veranda du har, himmel så fint. Det du skriver om andningen stämmer så väl. Jag gick till en logoped förut pga en stämbandsinflammation, och då blev jag uppmärksammad på detta med andningen. Hur konstigt man ofta andas och hur annorlunda det blir när man andas på ett bra sätt. Kram Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hej Sara! Va härligt att du hittat hit! Och jag återkommer med halsbandsönskningen. Kram

   Radera