onsdag 27 juni 2012

En sak i taget

Ibland är det som allt händer samtidigt. Rent praktiska saker. Vi har lite kollo här hemma. Två av tre vuxna barn bor hemma i juli. De sparar pengar inför studier och flytt. Och det är härligt. Men det sätter min vardag lite ur spel. Och vi spacklar och målar snabbt ett rum där en ska bo. Ett gästrum i ett annat hus. Och ja, det är fantastiskt. Det är kul. Men tar också energi. Jag skulle ljuga annars :) När packningar och kartonger ska samsas med kläder. Och det andra. Och jag jobbar min sista dag imorgon, det har varit full fart ända tills idag på mitt jobb. De sista delarna rätas ut imorgon och så kan jag med gott samvete gå på min ledighet. Min älskling har opererat sin handled, det har också gjort att jag självklart måste hjälpa honom med en mängd praktiska saker. En liten knöl som hade borrat ner sig i en artär, bakjouren på handkirurgen fick kallas in och han har ett decimeterlångt ärr nu. Vi lägger om förband och stygnen tas om en vecka. Så. Vardagen och allt runtom sätter ibland mina rutiner ur spel. Och jag brottas med att inte ha dåligt samvete för att morgonyogan just nu är obefintlig. För att det ser ut så här. Men det är ju just nu. Jag vet. Lite yoga på kvällskvisten. Men det blir inte samma. Inte samma alls för mig. Men ändå.  Tror att vi alla runtom i tillvaron verkligen räknar ner inför vår semester och för den ledighet som vi behöver så väl. Och att regnet, det kopiösa regnandet har gjort en del lite missmodiga. Mig också. Jag som sällan bryr mig om vädret. Men det har varit mörkt. Och kallt. Det vände nog idag, lite sol och värme. Tänker att jag följer med i det som händer. Inget annat. Mitt andetag är alltid med mig.  Det djupa. Jag tar en sak i taget, ett steg i sänder. Och den serien jag längtar så efter att göra, den väntar. Helt enkelt. Kanske så att yogan tagit lite semester från mig rent av?

4 kommentarer:

 1. Jag har inte fått till yogan heller på ett tag. Först nackspärr, sen sjuka barn och sen bara på grund av dålig planering. Borde tänka mer på mina andetag. Glömmer ofta bort att andas och det är ju inte så bra. Kan varmt rekommendera Mamma Lycklig. En liten butik med lite smått och gott. Öppet nästa vecka också, sen stängt i några veckor. Kika in på hennes blogg som jag länkar till för mer information:). Kram och ha en underbar sommar

  SvaraRadera
 2. Det är som du skriver - att följa med i det som händer. Hålla ut och se till att man mår bra och har det varmt om fötterna :) Kram!

  SvaraRadera
 3. Var sak har sin tid.
  Det bara är så.
  Hemskt ledsen att höra om vädret i Sverige.
  Vi har det precis tvärtom här.
  Ha en underbar semester
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Vi verkar synka allihop vad gäller denna trötthet. Det är förvisso inget ovanligt så här dagarna innan semester/ledighet/sommarlov. Att sedan vädret varit som det varit och är påverkar stort det med.
  VI är alla värda lite vila nu. Ja t o m från yogan. Den finns ju där sedan och möter oss med öppna armar när vi orkar ta emot den till 100% igen.
  En härlig sommar önskar jag dig!
  Kram

  SvaraRadera