onsdag 3 februari 2010

Vinden inuti mig

Elementen runtomkring oss. Så mycket de påverkar oss. Hela tiden. Som nu. Det är kall kall vinter. Mycket snö. Och idag har vi väldigt mycket vind. Många delar tycker jag om. Kan längta efter kyla. Men vind. Nej! Där går min gräns. Jag har svårt för vind! Och jag tror att vi är så otroligt påverkade av var i världen vi befinner oss, vilken årstid, vilken temperatur och var vi själva befinner oss när det gäller mat och sömn. Sist men inte minst - vilken dosha som är dominant i oss och var vår eventuella obalans kan finnas. Och om vinden virvlar. Med de tankarna segar jag mig verkligen upp idag. Jag gör lite lite yoga. Men noggrant. Och det räcker så. För mig. För vinden kullkastar mig! Jag känner vinden i kroppen och som Z säger 'Who feels pain?' 'Not you, your wind feels pain'. Och jag kan helt skriva under på det! Vinden är det jag måste förhålla mig till. Enligt honom och hans kunskap så är det elementen som styr via kroppen i oss. Låter det flummigt? Låter det konstigt? På ett sätt. Men på ett annat sätt så förstår jag det helt. I mig. Behöver inte riktigt förklara för mig själv egentligen, för vinden - den påverkar mig alltid!

Bilden har jag lånat här: http://www.nyheter24.se

6 kommentarer:

 1. Låter inte alls flummigt tycker jag. Tror att det är precis så det är. Jag älskar vind har jag upptäckt...fast visst kan den störa mig ibland.
  Kanske älskar jag den för att luften i Rom oftast står hopplöst stilla och luftfuktigheten är hög.

  När vinden kommer är det som om den rensar bort allt och jag njuter med fiskmåsarna (de är här för att äta avfall) som leker på dess vågor...

  Om du är flummig så är jag nog det med...

  SvaraRadera
 2. Antar att du har vata-dosha i dig...jag också...är helt slut på energi nu av flera olika skäl. Var rädd om dig, kram

  SvaraRadera
 3. Jag kan förstå det här med doshorna HELT och fullt, är helt tagen av hur rätt det är. Har ju själv jobbat i sjukvården i 15 år och inget har gjort sådant intryck som ayurveda. Själv tror jag mig vara en pitta-vata men just nu är min vata oerhört i obalans. Men jag vet om det och har nu påbörjat rehabiliteringen. Tyvärr kan jag inte skriva lika vackert som dig men vi känner nog lite likadant just nu ;0)

  SvaraRadera
 4. Jag älskar vinden i ansiktet - när jag får välja. Provoceras av den vid "fel tillfälle". Precis som I mig. Njuter av vinden när den för mig framåt, slåss mot den när den hindrar mig..

  SvaraRadera
 5. Åh vilken härlig blogg :) Har nyss börjat yoga lite. Det är intressant hur tankarna kan påverka kroppen

  SvaraRadera
 6. tack fär ännu ett tänkvärt och välformulerat inlägg. hoppas att du mår bra denna torsdag!? ha det fint! kram

  SvaraRadera