torsdag 18 februari 2010

Jag gör

Jag har slutat diskussionen inuti. Har slutat med att fundera för mycket. Har slutat med att tänka för mycket på yogan. Jag gör. Jag bara gör! Bara. Eller "bara"... Men, den här fina linjen vi alla balanserar på - rädda för att pressa oss, kanske göra för mycket. Eller göra "för lite". Vill inte att min yoga ska vara intellektuell. Vill ha min förbindelse inuti med utanpå. Nu. Ingen återvändo. Ska jag vidare så måste jag göra. GÖRA. Yogan tar tid och jag har bestämt att den får göra det. Helt enkelt. Och jag får energi. Det har varit tufft en tid, men så är livet. Ibland är yogan så lätt, tillgänglig och ger allt man önskar. Ibland inte alls. Och vem är jag att vända den ryggen då? När jag faktiskt vet att det goda väntar runt hörnet. Jag har ont på olika ställen och mitt högra knä är vresigt igen, men jag tänker på Z:s ord när hela mitt knä var uppsvullet på en kurs för några år sedan - Don't get depressed, it is only your knee. Propotioner. Tålamod. Träning. Jag gör!

Bilden är från http://www.shadowyoga.com/ på Emma Balnaves

7 kommentarer:

 1. "Move your ass and your mind will follow" brukar en kompis säga. Så sant så sant. Ibland gäller det att bara göra, inte fundera så mkt på varför, om det spelar nån roll osv. Gör och det börjar hända grejer.

  SvaraRadera
 2. tack för gratulationen :)

  som alltid när man tittar in här möts man av kloka och tänkvärda inlägg :)

  jag har förresten några tävlingar för att fira bloggen, du kanske vill vara med? :)

  ha det fint! kram

  SvaraRadera
 3. just det "it´s only your knee". Gäller att ha perspektiv! Har tänkt mkt på mitt eget knä med meniskskada de senaste 2 åren. Blir långsamt bättre men kan fortfarande ej sitta i lotus eller göra andra inåtvridningar. har funderat på operation. Fast: tänk om det kompliceras. och vad då; jag tränar yoga varje dag, fungerar utmärkt utan padmasana, och jag kan gå, springa, åka skidor. So what´s the problem? som du säger: Gör det kroppen kan och vill, lyssna till kroppen!
  Anne Gro

  SvaraRadera
 4. Eller hur?! Vi suktar ofta efter positioner som vi inte är helt redo för. Varför?? Så kroppen vet, bara att göra :)

  SvaraRadera
 5. Heja dej som bara gör!
  Jag försöker att göra det samma..yogade idag på fm å det var skönt..blev lugnare...mitt inre är som en storm i ett vattenglas av alla förändringar som sker omkring mig att jag inte vet ut eller in...
  Men kommer tid kommer råd heter det ju å jag får väl vila i det:)
  Ha en fin fredag, kram

  SvaraRadera
 6. Toril, största kramen till dig min vän! Du reder ut det, det tar bara lite tid. Yogan är enorm, där kan du få inre styrka. Jag lovar!

  SvaraRadera