lördag 27 februari 2010

Apropå universum...

I augusti 1998 skrev jag något som jag kallade ett själsavtal till mig själv. Ett brev där jag uttalade mina önskningar kring relationer, andlighet, familj och vänner. Sedan låg det kvar i lådan i det vita skrivbordet i 12 år. Alltså långt innan tankar kring att uttala önskningar högt och böcker som The secret kom in i mitt liv. Mycket hände förståss. Brevet försvann ur mitt sinne. Jag hade inte en aning om att jag hade skrivit det... Det var borta och glömt. Tills idag. Hittade det när jag fortsatte min egen mission att göra mig av med gammalt skräp och bråte. Helt förundrad sprättar jag upp kuvertet och läser mina önskningar och tankar som jag hade för 12 år sedan. Tankar till mig själv. Allt som hänt sedan dess. Och - ja jag vet inte hur jag ska uttrycka mig - men allt jag önskat kring mina relationer med man, barn och vänner har uppfyllts! Mina tankar kring jobb. Så magiskt! Att det händer. Inte av sig själv men bara man tänker sina tankar, formulerar sig inombords och för mig gärna på papper också, då har man satt igång en process som är så kraftfull att det är fantastiskt. I det långa loppet. Det här skrevs innan yogan kom in i mitt liv och jag hade skrivit om min längtan efter andlighet, meditation och fokus. Som jag på något vis ville ha till ett... Ja - och så fick jag det! Men visst, yogan är ju min och gör jag den inte så händer inget, men bara det här att uttala sin önskan och tro på att det är möjligt. Så kraftfullt! Känner en mjuk värme och ett ljus som faktiskt finns där. Så skriv ett brev till dig själv! Eller en önskan eller något annat som finns i dina tankar och som är viktigt. Låt det gå en tid och läs det sedan. Jag tror att vi alla blir förvånade över att så mycket är möjligt. För mig handlar det ofta om perspektiv och propotioner, att inte ha så bråttom att se att det FAKTISKT händer saker när jag ställer in skärpan på det längre perspektivet. Att också vara varsam med det man önskar - man kan ju få det! Önskar oss alla mer önskningar! Universum...

10 kommentarer:

 1. Jag skriver ett sådant varje år, vid varje årsskifte. Inte ett brev på det sättet kanske, men väl en lista på det jag önskar mig inför det kommande året. Sedan får listan ligga där, tills nästa årsskifte när det är dags att summera. Och varje år har det jag önskat och velat slagit in.

  Tankens kraft är magisk.

  SvaraRadera
 2. Men vad kul att du hittade brevet! Och att du "lyckats" med dina drömmar! Att du sedan kopplar ihop dina framgångar med yoga får stå för dig ;-) Jag tror att man kan nå sina drömmar alldeles utan yoga eller religion även fast jag själv håller på med sådant också ;-)

  Nu blev jag sugen på att skriva ett sånt där brev också!

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Så häftigt! Ja, rentav magiskt. Dethär bevisar ju bara att det är lika bra vi slutar tvivla på oss själva och lever fullt ut istället. Fortsätter drömma och sätta ord på våra önskningar. Amen.

  SvaraRadera
 4. Härligt! Har inte skrivit något brev men slöt ett avtal med mig själv för 10-12 år sedan. Efter många tuffa år var jag mentalt slut o gjorde då upp en plan för att må bättre. Bytte jobb, plockade bort negativa "vänner", värderade vad som var viktigt för mig utan att bry mig om vad "andra" skulle tycka o tänka.

  SvaraRadera
 5. ja det funkar verkligen! jag skriver i en "Jag är bra-bok" varje kväll där jag skriver bra saker jag gjort/sagt idag, saker jag önskar i livet och saker jag vill tacka för. Och för en tid sen så läste jag igenom min första bok som jag skrev i för ca 5 år sen och ser att allt jag då önskade i livet har slagit in. Jobbet jag önskade fick jag, tomten fick vi köpa och byggnadslovet fick vi och bor nu i vårt drömhus. Och så den mångåriga drömmen om att kunna skaffa hund slog in och nu är han här, vår foxterrier, och ger så mycket lycka och kärlek varje dag... Så skriv, önska, det Goda bara väntar på dig. Marie, Norrköping

  SvaraRadera
 6. Jaa! häftigt och så bra att bli påmind on kraften i att skriva ned sina önskningar. Jag gjorde detta varjen nyår i flera årmen sista åren har det inte blivit. Jag skrev en lista på vad jag ville ha för egenskaper på den man jag önskade möta. Jag hittade den listan för ett antal år sedan. Tror min man stämde in på 22 av 25 punkte. Coolt! "Allt du önskar kan du få". Ulrika

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara svar! Och tänk att det är så många som mer eller mindre medvetet gör detta! Vi kan!

  SvaraRadera
 8. Åh va härligt! Jag har också det jag affirmerade för 6 år sedan idag, eller inte idag egentligen jag fick det för 5,5 år sedan. Nu håller jag på med nya affirmationer, det är roligt :-) Jag skrev också ett brev till mig själv för många år sedan och jag hoppas att jag också hittar det en dag, vi har dock flyttat sedan dess så, men man vet aldrig, plötsligt händer det, hi, hi.

  SvaraRadera
 9. Mmm, plötsligt så händer det! :)

  SvaraRadera
 10. Tack för dina ord hos mig!

  Jag fick rysningar av det här. Så häftigt! Jag är inte troende men jag likställer det här med bön. Det är nog därför det fungerar. Precis som magi :)Tanken kan försätta berg. Tankens kraft är verkligen otroligt stor!

  SvaraRadera