fredag 5 februari 2010

Allt börjar med en tanke

Idag vill jag tänka på goda saker. Jag vill fokusera på allt gott. Jag önskar att vi skulle förmå oss att tänka mer gott. Jag ska! Fokusera. Att ta tag i de där tankarna som snurrar som en evighetsmaskin. Att vi uppmärksammar oss på vad vi tänker. Fröken F sa en gång, tanken är den allra starkaste kraften vi har. Och hur rätt är inte det? Tänker jag idag. Men så viktigt att tänka utifrån där man är. Att inte ta för stort kliv. Att säga till en sjuk människa att det ordnar sig bara du tänker positivt, känns som ren och skär cynism. Men om vi kan förändra lite i taget. Då tror jag att det går.

Igår eftermiddag låg jag på en massagebänk och kände knutarna i skuldran och förberedde mig på det som skulle göra ont. ONT. Sedan tog jag tag i tanken. Tänkte hela tiden när hon var vid det ömma området detta gör mig gott. Min kropp vill ha massage och mår bra av den. Och massören sa - tänk, knutan bara smälte under mina händer. Va snabbt det gick! Och så var det på ställe efter ställe i min rygg och nacke. Höll benhårt kvar i samma tankar och det onda bara försvann. Och det var ett lagom steg för mig. Igår. Idag kanske jag tänker ett snäpp till. Och så är det väl för oss alla? Alla mentala hinder till sakers utveckling måste börja med ett första steg. Där vi befinner oss. Just vi. Att vi delar allt men ändå är individer i allt. Men det goda är expansivt och tar aldrig slut. Det goda räcker till alla och växer. En tanke i taget tar vi oss till våra drömmars mål. Vi kan bara tänka en tanke i taget! Goda tankar till er alla och en skön helg i harmoni. Det önskar jag!

Bilden kommer härifrån http://www.istockphoto.com

13 kommentarer:

 1. Oh va kul att du var på Stortorget. INTE mycket folk inte men hade inte räknat med mer heller mitt i veckan.
  Synd att vi inte kunde hejja på varandra dock!!
  Kram och tackar för god instas.
  PS Skrev du på budkaveln?

  SvaraRadera
 2. Tankens kraft är stor och kan vara väldigt mäktig om människan tar till sig den kunskapen. Visualisering är spännande och jag blev själv påmind om att ta mig tid och prioritera även det. Härligt det lät med massagen!

  SvaraRadera
 3. sitter själv och tänker goda tankar just nu.
  Skön helg på dig också!

  SvaraRadera
 4. hej hej!
  jag blir så inspirerad! det här var precis vad jag behövde läsa just nu.

  namaste*
  /S

  SvaraRadera
 5. Önskar också dig en skön helg i harmoni:) jag gör allt för att göra det samma! Kram!

  SvaraRadera
 6. hej hej!
  jag kom på att det var lite dumt att byta namn och adress, så nu har jag gjort det igen, till gamla kära livseld: http://livseld.blogspot.com/

  ljus*
  /S

  SvaraRadera
 7. Vilka härliga tankar om tankar! TACK!

  SvaraRadera
 8. Ja, jag tycker mig bli bevisad gång på gång hur stor yankens kraft är... häftigt med massageupplevelsen!!
  Kul att läsa lite om dig också..! Kommer gärna på kaffe bland citronerna... lät så mysigt!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Så klokt. Jag känner att jag vill testa nu med en gång :-) Jag vill lägga mig på massagebordet pronto! Jag har så lätt att sväva iväg för långt fram, är otålig och vill allt nu med en gång, men försöker att leva i nuet och ta en sak i taget och det funkar och får mig att må så mycket bättre. Stressen är inte helt borta men betydligt mindre.

  SvaraRadera
 10. du har helt rätt! :D livseld är lite poetiskt, samtidigt som det handlar om min kamp och att alltid finna glädjen i det lilla.

  shanti*
  /S

  SvaraRadera
 11. hej annika!
  du är så klok :) tack för dina tänkvärda ord/inlägg :)

  hoppas att du mår bra denna dag och att du får en bra vecka! :) kram

  SvaraRadera
 12. Tack för dina kloka tankar. Jag är äntligen på väg och...just det...tar ett litet steg i taget. För i vanliga fall är jag ofokuserad, rastlös, vill för mycket på en gång. Men nu tar jag ett litet steg i taget... Tacksamhet.

  SvaraRadera