onsdag 24 februari 2010

Njuta av att vara stark

Det går inte att vara irriterad. Solen kastar sig över snötäcket, gör blåa skuggor och får oss att sukta efter mer. Längtan efter mer. Precis som i yogan, får en aning om något och genast vill jag ha mer. Utanför mitt fönster, en talgoxe i en alldeles naken björk. Den sjunger som besatt. Inuti slumrar minnen av apelsiner, termosar och limpmackor. Sportlov. Vill ligga i en driva på ett fårskinn och dra i mig vitaminer och ljus. Kanske ska jag göra det? Helt enkelt gå hem tidigare och fånga stunden? Att vända det hela till att inte bara stå ut - att också känna glädje i att vi har årstider. Och att i år har vi en sjudj-a vinter!
För 10 år sedan var vår familj i Australien i 5 veckor. I december-januari. Hälsade på vänner. Såg ett underbart vackert land. Solsken. Solsken. Solsken. Mmmm, efter ett tag blir jag rastlös. Vill ha något annat. Variation. När det regnade en dag blev folk ganska vilsna. Oj, vad ska vi hitta på idag? Biograferna var överfulla. Och vi blev så förundrade. Över att de hade så lite beredskap för att vädret kan vara annorlunda. Att det inte blir solsken hela tiden. Omvärderade vår egen tillvaro.
Känner mig stark som lever i ett land där klimatet ändras, där det finns årstider, där naturen bjuder på nya upplevelser och det vackra. Där vi klarar av vardagen även om det tar längre tid att ta sig till jobbet. Att man inte kommer till jobbet alla dagar... Att naturen bestämmer och vi fogar oss. Stark. Så låt oss njuta av vintern ett litet tag till. Låt oss njuta av att naturen är rasande grann. Låt oss njuta av puder, socker, maräng, fluff - snön är ljuvlig! Och vi är starka :)

7 kommentarer:

 1. Jag fullkomligen älskar det faktum att vi har så tydliga årstider - ju större kontraster mellan dem desto bättre. Är som att de olika årstiderna plockar fram olika delar av mig. Höstens eftertänksamhet, vinterns frid, vårens barnslighet och lätthet och sommarens loja varande.

  SvaraRadera
 2. Här i Rom får alla panik när dte regnar och i vinter regnar det faktiskt mest hela tiden. Man tar liksom solen för självklar.
  Folk tittar konstigt på mig när jag pratar om alla vitaminer vi tvingades ta i skolan som små...för att solen är så lite på våra bräddgrader.
  Du gör helt rätt i att njut av snön och vilan som den faktiskt bär med sig.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar också årstider...men vintern i år har varit dryg..Men idag sken solen å jag var ute å gick i den å det var fint...så visst försöker jag njuta av vintern å de dagar som är nu..
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag njuter av vintern. Och jobbar hemifrån för att slippa de värsta köerna. Idag tog jag en lång, lång promenad när det fortfarande var ljust och soligt. En lisa för själen. Precis som yogan är i mitt liv nu.

  SvaraRadera
 5. vad kul att åka till fjällen! :)
  om ni/du ska röra på er/dig mkt i fjällen kan ju trailmix vara något att ha med sig. det är torkad frukt och nötter blandat, ger bra med energi.

  annars är ju pannkaksrullar också gott :) pizzabullar är också gott :) om du vill ha recept kan jag ordna det. ska ni grilla kan ju pinnbröd också vara gott.

  säg till om du vill ha fler tips.

  ha en fortsatt bra kväll och en underbar kommande helg! kram

  SvaraRadera
 6. Vi verkar vara många som gillar vintern och har hittat rytmen i den.Skönt!

  Molly - du är en pärla! Återkommer.

  SvaraRadera
 7. Årstider är underbart. Ger kroppen o själen vila under den mörka vintern för att sen tända till framåt mars, april. Dessutom förändras dofter, ljuset o känslan mot huden, häftigt!

  SvaraRadera