måndag 15 januari 2018

En ny värld


Första kvällen hade Karin och en av deltagarna ett Gongbad med oss. Det vill säga, de spelade på gongarna. Men inte bara det. De gjorde såå mycket mer. Det var olika ljud från olika instrument och skålar. Jag susade ut i yttre rymden. Det var helt enkelt fantastiskt. Ljuden gör något som är mäktigt. Speciellt när man tänker på att vi alla är vibrationer i olika frekvenser. Det är verkligen som ett riktigt bad inuti. Det finns gongar utifrån planeterna eller elementen. Alla med olika frekvenser och ljudvolym och kraft. Som en ny värld.
Mina inköp
Tredje dagen kom en kvinna dit som säljer olika klangskålar och allt som hör till. Vi hade över 100 olika skålar att välja mellan! Vi satt och tittade på skålarna och såg om det var någon som "talade" till oss och så valde man den eller dom man fastnade för. Jag valde. Och valde om. Till slut hittade jag två. En yinskål för hjärtat och en yangskål för lederna. Precis vad jag nog behöver. Yangskålarna stärker viljekraften för att alliera oss med den gudomliga viljan. Yinskålar har alltid många fler övertoner. Ett större spektra. Karin testade dem och sa att de harmonierar fint och att det är en kvart mellan dem i toner. Det ger en fin vibration till hjärnan om man lägger sitt huvud mellan dem. Det är vad jag tänker göra efter min yoga hädanefter! Vi handlade och handlade. Jag köpte också tinshas, som små cymbaler som sitter ihop, det som man i Nepal startar meditationer med och som vi här i väst oftast avslutar med. Tinshas stärker också viljekraften.
   Vi gjorde också egna gongbad i olika grupper. Jag blev nästan hög av det och kunde knappt sova på natten. Det var gudomligt och underbart att göra tillsammans. Nu är jag så lyckligt lottad att det finns en gong i den yogastudio där jag undervisar och jag har kollat och jag får använda den! Inte till gongbad direkt nu men lite gongspelande under avslappningen längtar jag till!

En ny värld har öppnat sig för mig!

6 kommentarer:

 1. Jag blir så glad att läsa om din kurs! Vilka upplevelser!
  Kram Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ❤️ Ja den var bara ten glädje. Kram

   Radera
 2. Jag har en ständigt längtan efter högkvalitativa ljud och vibrationer, för det är så tydligt hur djupt de arbetar och når. Ska nog se till att ta mej till några av de ljud/gongbad, som ordnas regelbundet en bit härifrån. Hos samma man, som var hos mej och höll ljudbad för en tid sedan.
  Härligt att du fått en sån inspirationsboost ♥♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa gör det. Det gör något gott med en på djupet. Jag har också blivit så inspirerad att läsa mer, fåt massor av boktips - men framför allt att testa själv med gong, sjunga mantran och skaffa en trumma! ❤️❤️

   Radera
  2. Jag tror vi behöver dessa ljud och vibrationer, särskilt idag, som motvikt till allt ”oväsen” i världen. Fick hem tinshas häromdagen jag med, men de var inte riktigt ”mina”, får leta lite till. Kram ❤️

   Radera
  3. Ja jag tror precis som du. Och de här ljuden är välgörande och ibland alldeles underbara.

   Du hittar dina tinshas snart. Mina hade 8 symboler, de flesta andra har 7 men de lät väldigt olika. Kram kram ❤️

   Radera