lördag 20 januari 2018

Bra vibrationer

Utsikten från fönstret när vi sjöng tidigare idag
Vibrationer. De gör något med en människa. Oavsett vilka de är och hur de utförs. Därför är det skönt att faktiskt välja det man vill ha och behöver. På kursen jag gick förra veckan hade vi en chakrameditation på fredagkvällen. Det hände något med mig där som jag aldrig tidigare känt. Jag har ibland vibrerat, skakat i min yoga. Jag har inte fäst någon vikt vid det, pratat med min lärare som endast sagt till mig "It's life" och lämnat det därhän. Ett tag var jag orolig men det är ingen sjukdom. Jag vibrerar helt enkelt ofta i mina händer.
   Meditationen var oerhört kraftfull, vår lärare slog på en shamansk trumma och vi gjorde olika ljud för varje chakra. På slutet när vi var i tredje ögat kände jag det som att jag var som en stor "spole" inombords. Jag vibrerade hela jag. Och när vi skulle lägga oss ned efteråt så skakade armar och ben och hela jag var som i en snurr. Att våra chakran vibrerar med olika hastighet och att man ibland ökar på sin hastighet gör att man kan vibrera, det har jag förstått. Men inte känt så här innan. Jag vibrerade i en vecka! En vecka. När vi gjorde övningar dagen efter och skulle känna klangskålarnas vibration sa en kursdeltagare, "jag känner inte skålen, jag känner bara Annikas vibrationer"... Mäktigt. Och lite skumt. Men inte fel på något sätt. Så ja, jag vibrerar och skakar och tar mig vidare. Men just de vibrationerna har lagt sig nu.
   Så blev jag inbjuden att delta i en kör som gongmästaren och läraren har och idag var jag där för första gången. Hemma hos henne, mitt ute i skogen. Och som vi sjöng. Och när vi gjorde en meditation efteråt och höll varandras händer, tja, då vibrerade jag igen :) Helt otroligt detta. Plus att mina ögon tåras v a r j e gång vi mediterar. Jag känner mig harmonisk och glad så det har ingen relation till någon känsla.

Det är helt enkelt mina energihjul, chakran som ger sig till känna. Känner du igen dig?

4 kommentarer:

  1. Å vad spännande! Nej jag känner inte igen det där. Fast jag har ju inte testat så mycket. Med gong en gång (ha ha kul va?) fick jag en känsla av total renhet. Vitt ljus hela jag. Så intressant att läsa hos dig. Jag är ju ett ljud freak! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är också oerhört intresserad av ljud. Total renhet låter underbart! Kram

      Radera