tisdag 5 juli 2016

Sjutton principer

Så öppnas en annan dörr när en stängs. Jag har i flera år haft lust till att gå en kurs i Vedic Art. Ett sätt att måla som handlar om att måla inifrån sig själv, oavsett tekniker och skolor. Som bygger på de indiska vediska principerna. Sjutton stycken. Och nu ska jag gå en grundkurs. Jag är så glad och känner hur rätt det är för mig. Det är dags att testa det här. Så i helgen tar jag min lilla bil och kör upp till Ljusdal för att måla för en bloggvän och är inte tillvaron mäktig så säg?
"Vedic Art handlar inte om att måla av eller att måla på ett speciellt sätt. Det kopplas inte heller till ett värderande av det som kommer fram på duken. Kedjan av principer syftar till att guida oss mot det personliga, det alldeles egna uttrycket!
Den mångtusenåriga vediska kunskapen i Indien har många grenar på sitt träd. Konstnären Curt Källman har under mer än 30 år särskilt vårdat en gren, konsten. Curt är traditionellt utbildad konstnär på Gerlesborgsskolan 1963 och på Konstakademin i Stockholm 1964-69.
   I februari 1988 etablerade Curt Källman Vedic Art School på Bosjökloster Slott i Höör. Men det var redan 1974 som han fick de 17 Vediska principerna av Maharishi, den välkände “Beatles yogin” och grundaren av TM, Transcendental Meditation, som då bad Curt att lägga en grund för att lära ut principerna. Och Maharishi underströk att det måste vara en stabil grund, den ska hålla i minst 2000 år. Så 1988 var den grunden lagd och undervisningen kunde börja. Vedic Art är en väg att genom konstskapande uppnå högre medvetande, ett skapande bortom prestations- och teknikkrav."
Text från http://art.reneebreig.com/vedic-art/

Äntligen blir det av, man måste hålla sina drömmar vid liv!

2 kommentarer:

  1. Härligt det ska bli spännande att höra om din upplevelse!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jag är så peppad och samtidigt vet jag inte vad jag kan förvänta mig. Bara att följa med! Kram

      Radera