tisdag 28 december 2010

Alla dessa fotografer

Bilder. I hela mitt liv har bilder varit viktiga. Jag har målat en del, tecknat lite och fotograferat mer. Med all kraft i magen så längtar jag efter att göra det igen. Skapa. Bilder. Är gift med en fotograf. Har haft en annan fotograf som pojkvän i ett tidigare liv. Kanske betyder det något i sammanhanget. Kanske inte...Hursomhelst. Fotografen i mig börjar vakna. Fick en kamera i julklapp. En Canon. Med utbytbara objektiv. Som jag är van och vill ha det :) Jag är bönhörd utan att ha uttalat bönen... Eller har jag det? Och det kliar nästan inombords för jag är sprängfylld av vilja. Kanske måste man inte definiera varför det är viktigt? Jag tror att man ibland ska låta bli. Och i denna bildtäta tid som vi lever i är det kanske överflödigt. Att ens fundera över varför... Bara göra. Öppnar min mail och hittar en bild tagen för länge sedan min pappa. Som en avlägsen kusin fått för sig att skicka till mig! Så otippat. Och som jag saknar pappa. Plötsligt. Som inte har varit med oss här på 27 år. Och bilden träffar mig. I solar plexus. Där står han med sin kamera. Innan jag fanns. Minns hans fotograferande under hela min barndom. Trots lite pengar. Och en inte helt up to date-utrustning. Men ändå. Kommer ihåg att en av våra garderober var ett mörkrum. Och de där filmrutorna som han var så rädd om. Skrev upp bländare för varje ruta. För att inte ödsla. Kanske var det mer lärorikt än att just ödsla? Who knows. Jag vet bara att nu måste jag ta tag i det som brinner inuti och vill något. Fotografer...

9 kommentarer:

 1. Det är häftigt när något finns i ens blod sådär. Ibland utan att man riktigt vet varför. Härligt att du tar tag i din passion.

  SvaraRadera
 2. Det är fantastiskt att se världen genom en kameralins.. jag älskar att fotografera - fick själv en kamera förra julen av maken... Hoppas få se massa fina bilder här på bloggen nu framöver... ska bli spännande!

  Önskar dig ett gott slut på detta händelserika år och en fantastisk början på det nya spännande året som kommer!

  Stoor kram :-)
  Renée

  SvaraRadera
 3. Härligt!
  De där små tecknen som tar dig tillbaka till din passion är fantastiska.
  Det händer med mig när det gäller musik.
  Man kan bara inte låta bli...och ska inte heller.
  Ser fram emot att se dina bilder.

  Bamse Kram

  SvaraRadera
 4. Så spännande Annika!!! Jag ryser av din historia och din kraft som sprider sig ända hit! Det här är helt klart rätt!!
  Jag ser fram emot dina bilder!

  Livet är så häftigt!!:)
  STOR KRAM

  SvaraRadera
 5. Tack för era peppande ord, nu har jag något att leva upp till :)

  SvaraRadera
 6. Jag upplever samma magiska saker med musiken! Underbart! Dessutom bor det en speciell fotograf gömd långt inne i mitt hjärta... Så något visst är det. Med fotografer. Och med musik.

  Och nu får jag uppleva magiska saker med yogan. Jag är tacksam.

  Sprakande slut och riktigt god början på det nya önskar jag dig! Må gott nu! Kram!

  SvaraRadera
 7. ser fram emot dina bilder. och en canon, min favorit, vilken fantastisk present!
  det är ju verkligen så himla roligt och inspirerande med fotografi. kram

  SvaraRadera
 8. Anna B - allt det kreativa bara blommar! Kram och må gott du mäh!

  Sara - Eller hur?! Och du har inspirerat mig mycket med alla dina fina bilder i din blogg. Kram!

  SvaraRadera
 9. Hej hej!
  Annika ge luft för din kreativa energi! Det är bara så roligt att leka med bilder!

  Kramar*
  /V

  SvaraRadera