torsdag 28 september 2017

Många serier blir det

Jag vaknar dunderförkyld. Sådär klassiskt med rinnande näsa, hosta och skrovel. Jag vet inte var den kom ifrån för jag har inte varit förkyld på flera år. Faktiskt. Men kanske behövde jag en liten paus. Så jag avbokar mina trevligheter och lägger mig i soffan med täcke, te och HBO. Ser en serie som har gått in på sin tredje säsong, The Affair. Vet inte om du sett den, men den är mörk och svart. Samtidigt mänsklig. Människor som inte kommunicerar, använder sex och alkohol konstant och ändå fångar den något i mig. Jag är som bekant ingen älskare av gulligull utan gillar det raka, ärliga. Så man vet var man har varandra. Och här ser man hela tiden motsatsen. Kanske är det just det som fascinerar mig... Alla felval man tycker människorna gör i serien. Det som gör den lite mer intressant är att man hela tiden får se de olika människornas perspektiv. Det skiftar väldigt utifrån vem som berättar historien. Och det är så coolt. För hur ofta ser vi saker på samma vis? Även om vi betraktar samma sak? Den gamla sanningen om att allt finns i betraktarens öga känns extra trovärdig här. Och längtan efter kärlek och bekräftelse. Någon som gör allt för att få det. Och så går det liksom inte riktigt som det var tänkt. Intressant. Utmanande. Speciellt när jag inte sympatiserar med någon. Egentligen.
   Nästa serie på HBO som jag och mannen ser är Ray Donovan. Där det verkligen går åt helvete rejält, droger, mord och andra tuffa ingredienser. Och ändå. Vi gillar den skarpt. Igår sa jag - den här serien ger onekligen perspektiv på ens egen tillvaro och det man tycker är problem. Ingenting jämfört med the Donovans. När man tror det är nog, tja då blir det värre.
   Igår kände jag mig så låg så då blev det Anne på Grönkulla för hela slanten, den finns på Netflix. Min barndomshjältinna, även min dotters och jag älskade/älskar verkligen de böckerna. Skönt att runda av med den. Och känna mig lite som ett barn igen.

Hej hopp från min soffa i nattlinne. Vilken är din mörka favoritserie?

4 kommentarer:

 1. The Affair såg jag första säsongen - tyckte den var bra, men jobbig. Så därför såg jag aldrig andra säsongen.

  Ray Donovan har jag funderat på, men aldrig kommit till skott med. Men nu står den på nästa-listan!

  Jag gillar ju annars Dexter, där pratar vi mörker. Six Feet Under var en stor favorit. Och jag gillade Greys just för att det faktiskt fanns en svärta där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Försökte med Dexter men fixade den inte. Däremot älskade jag Six feet under. Och faktiskt också Greys! Vi har mycket gemensamt :) och The Wire. Hur kunde jag glömma den?!

   Radera
 2. Har inte riktigt hittat någon serie i höst som jag gått all in i, efter sommarens House of Cards-maraton. Just nu bara något halvdåligt på Netflix, men samtidigt har jag insett är det inte så stor skillnad vad det är bara jag får gojsa ner mej i soffan och bara slötitta. Behöver den kontrasten just nu. Är ju som du, undviker lullull och gulligull och kom inte hit med någon romantisk kärlekskomedi :D Tack för tipsen här hursomhelst, ska spana in Ray Donovan och The Wire.
  Kram och krya ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir lätt marathon med House of Cards eftersom de släpper hela säsongen direkt. Men fortf är den bra tycker jag.
   The eire är i en annan division än Ray Donovan men båda så smarta och välspelade.
   Kram och tack 😍

   Radera