måndag 14 november 2011

Större än själva bilden

Naturen är mäktig. Vi är en del av den. Vi glömmer det för ofta. Djuren är viktiga. Precis som oss. Sida vid sida. Egentligen. Vi glömmer det också. Var i Stockholm i helgen och såg en fantastisk fotouställning på Fotografiska muséet. Det finns fler utställningar där förstås, men vi fastnar för Nick Brandts enorma bilder på elefanter, giraffer, lejon och människor. Enorma. På flera sätt. Till formatet. Men också till vad jag ser. Jag blir tagen. Nästan så jag känner dofterna och får en känsla av svindel, är jag också där? Bilder när de är som bäst. Förflyttar mitt sinne och får mig att se mer än själva bilden. Som det jag upplever ibland i yogan. Att jag gör något men får tillgång till något mycket större. Förstår du hur jag menar? Större.

Bilden är Nick Brandts på ett lejon innan stormen och jag har lånat den från Fotografiska muséets hemsida, www.fotografiska.se

4 kommentarer:

 1. Annika,
  vad roligt att se! Jag och M var på Fotografiska förra helgen, just för Nick Brandts otroligt underbara bilder! Porträtten går inte att beskriva, de måste upplevas. Uttrycken, blickarna, kompositionen, ljuset...allt är naturen, inget är regisserat. Jag fastnade för girafferna och elefanterna. Jag har nu två stora bilder på elefanterna på varsin sida om vårt köksbord, inramade med bred vit passepartout, tjock svart trälist och jag bara njuter av dem. Underbart! Jag förstår dig:-)
  /Linn P.

  SvaraRadera
 2. Linn, det hörs att du har en ramverkstad nära dig :) låter jättefint! Jag köpte den här bilden på lejonet och en på en elefant som ser ut som han vandrar i ett moln. Så fina!

  SvaraRadera
 3. Jo, jagförstår..!!! önskar tiden! faan, jag ska ta mig den..men nu har jag en liten som skriker!!

  kramar Lyckwe

  SvaraRadera