måndag 15 november 2010

Sju saker

Det regnar iskallt regn och solen är gömd någonstans bakom något kompakt grått. Yogan är tuff för mig. Jag kämpar på, vridningarna skapar allt möjligt i mig just nu. Jag överser med det. Det gör ont men jag finner mig. Avslutar i savasana med ljusen tända tillsammans med D hur länge som helst. Det går inte att göra mer. Går på ett infekterat möte direkt på morgonen, människor är i affekt så tidigt... Jag kan bara iaktta och känna att det finns så mycket känslor som rusar runt i människor. Saker de inte har koll på. ALLS. Öppnar min mail och där ligger ett mail från en människa jag inte känner, hon läser min blogg varje dag skriver hon och jag fär en liten utmärkelse. Precis vad jag behövde idag! Ska egentligen skriva 7 saker om mig själv men jag har gjort det lite ibland när det har kommit andra liknande awards. Och jag skickar inte vidare den här gången. Sorry! Men jag tackar och bockar så innerligt för den jag fick av dig, Linda Madeleine :) Och jag väljer att fokusera på det som yogan givit mig som jag aldrig hade föreställt mig innan jag började. Eller ens när jag började så sakta. Varsågoda:

1. Jag är 3 cm längre nu än när jag började med yoga. Nä, jag har naturligtvis inte blivit längre...men jag har rätat ut mig.
2. Jag är tät. Läcker inte en droppe :) Inte när jag springer inte när jag hostar eller nyser. Bäckenbotten är stabil.
3. Jag är lugn. Stilla inuti. Kan nästan inte bli arg längre... förut var jag mer explosiv.
4. Jag sover fint och djupt.
5. Andetaget är nuförtiden alltid djupt i mig, vilket gör att hela tillvaron blir annorlunda. Låter det för enkelt? Prova!
6. Mitt intresse för att läsa om yogans filosofi och VARFÖR vi gör det vi gör i yogan tar aldrig slut, det växer och växer. Ibland önskar jag att jag kunde läsa på ett universitet i Indien. För att släcka törsten.
7. Jag är tacksam. Kanske skulle det stå som nummer ett egentligen. För jag är tacksam för att jag har tillgång till mig själv på ett annat sätt idag. Tacksam för att min kropp finns och bär mig. Jag är stark. Både i kroppen och i sinnet. Jag orkar. Både fysiskt och känslomässigt. Jag är närmare det som jag kallar jag. Att jag vågar gå min egen väg. Något som vi alla behöver. Jag gömmer mig inte i en grupp. Jag har hittat en mästare som jag inte med ord kan beskriva hur glad jag är över. Att han vägleder och att han tar sig tid. Och att han SER och pekar ut andra riktningar, saker jag inte ens tänkt på. Så här står jag idag, med en egen studio och känner att det bär. På egna ben.
Du som inte kommit till skott med din egen yoga. Våga prova! Hitta en lärare just för dig och du ska se att mycket kommer att bli annorlunda. Både utanpå och inuti. Mest inuti :)

14 kommentarer:

  1. Det där med att bli lite längre lät lockande... hihi...

    Låter så bra och det är så många som vittnat om yogans betydelse så jag förstår att den påverkar! Har själv svårt nu när fötterna inte vill ordentligt (stortå och balans fungerar inte som det ska ännu) men jag har mina egna övningar som jag tar till när jag känner att kropp och själ behöver stilla sig lite. Och den hemmagjorda varianten fungerar!:) Härligt!

    Kanske läser du vid ett universitet i Indien snart...

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Vilken kärleksförklaring till yogan!
    Följer gärna med dig till Indien och studerar...det är min dröm med...

    (Min man sa att jag blivit rakare av yogan...världens finaste komplimang.)

    SvaraRadera
  3. ja, du förtjänar den här awarden helt klart! vilken härlig inspirerande lista dessutom.
    kram

    SvaraRadera
  4. Oj, undra om jag kommer bli längre när jag har yogat ett tag.. är redan 178 cm så då blir jag verkligen lång! :)

    SvaraRadera
  5. Hej Annika!
    Vilkeh underbar kärleksförklaring till yogan. Hur länge har du yogat egentligen? *Skrattar* jag har den där törsten efter kunskap med. Det är som att jag aldrig kan få nog!

    Ljus*
    /V

    SvaraRadera
  6. tack för att du delar med dig!!

    SvaraRadera
  7. Yogans fysiska och psykiska magi är något som man vill sprida vidare till alla människor. Det som du fångat i ett nötskal.

    Tack vare din öppenhet når du även de stelfrustnaste pessimisterna (eller infekterade möteskompanjoner). Fortsätt sprida yogans magi!

    Kramar från en annan yogahungrig fantast!

    SvaraRadera
  8. hej annika!
    du har fått en award av mig :)
    ta hand om dig! kram

    SvaraRadera
  9. Wow Annika - vad yogan har gjort med dig - eller vad du har gjort med yogan! Kramar Helena

    SvaraRadera
  10. Härligt att yoga gjort så mycket gött, super!!!!

    SvaraRadera
  11. Har funderat på yoga, men känner mig som ett betongblock och har inte riktigt vågat prova. När jag var yngre ingick vissa yogaövningar en teaterutbildning jag gick, men jag lyckades inte få till det tycker jag. Kanske ska jag ta upp den tråden igen, ialla fall...

    SvaraRadera
  12. Låter så tryggt med en egen lärare..någon dag kommer kanske chansen för mig också..jag hoppas!
    Kramar dig hårt vännen..tänker på dig oftare än jag är här..

    SvaraRadera
  13. Milla - ja det kanske jag gör. Och härligt att dina övningar fungera för dig. Som det ska vara! Kramkram
    Nina - :) kram!
    Marika - vi sticker dit! Det var en vacker komplimang.
    Sara - tacktack och kramkram
    Maria - man vet ju aldrig :) Kanske var du rak från början och då stannar du ju där!
    Viralila - 10 år har jag hållit på och den där törsten blir bara större och intensivare. KRam
    Beata - tack själv!
    Sue - det är du väldigt bra på själv! Kram
    Molly, tack tack. Jag väntar lite med den, annars kanske jag blir mallig :)
    Helena - visst är det härligt?! Vi borde ses snart! Kram
    Daniel - ja det är verkligen super!
    Tant Grön - ja gör det, mjukt och fint ska du se att det händer saker.
    Toril - ja det är ett måste som jag ser det. Främst i början men sedan längs vägen på ett annat sätt. Kram kram till dig, du är välkommen när du vill!

    SvaraRadera