måndag 4 februari 2019

Tungt huvud och djupa suckar

Just nu känns det som det är lite turbulent omkring mig och i mig. Tankarna på andra upptar min tid. I lördags kväll precis när vi hade lagt oss ringde mellanbarnet. Hon hade varit på bio och suttit bredvid en person som åt jordnötter. Hon tål inte jordnötter men har aldrig besvärats när någon annan har gjort det. Men nu kände hon att det stack i tungan, ansiktet kändes svällt och hon blev lite konfunderad. Ringde 1177 men de hade en halvtimmes väntetid så hon ringde oss. Vi sa att hon genast skulle ta sig till akuten där de la in henne med mediciner. Ni vet hjärtat i halsgropen och samtidigt är man lugn och sansad. Efter några timmar fick hon gå hem men vi ville ha henne här så mannen åkte in och hämtade henne. Vi åt glass när hon kom och så sov hon och jag i dubbelsängen. Kanske är jag en fjantig morsa men vi höll på att förlora henne när hon var 8 år och fick en anafylaktisk chock och en fördröjd allergisk reaktion. Så. Nej. Det är inte överdrivet med oro när man varit med om den typen av händelser.
   Så nätterna i helgen var inte de bästa. Jag vaknar med tungt huvud och djupa suckar. Min älskling ger mig kaffe på sängen och nypressad juice. Av mandariner. Så otroligt gott. Har aldrig testat det förut tror jag. Och alla mår bra och inget har hänt. Men det är just det där andra som stökar i mig. Jag känner mig kraftlös för första gången på jättelänge och idag är det nymåne och den här nymånen handlar om intro-retrospektion. Gör jag det jag vill i mitt liv? Gör jag det som är RÄTT för JUST MIG? Och det känner jag att jag gör. Frågan är bara hur det är för mina nära och kära?  

Och som vanligt påminner jag mig om att jag bara kan leva mitt eget liv, ingen annans...

4 kommentarer:

 1. Vi gnagar lite samma tankar. Oron för andra. Kramar

  SvaraRadera
 2. Har inte varit inne i "bloggosfären" på länge. Mandarinjuice är gott, jag har druckit det mycket i Thailand och jag förstår såväl din oro för dottern och oro på nätterna sänker iallafall mig i flera dagar efteråt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag är likadan, orosnätter sänker mig helt. Kram!

   Radera