tisdag 21 september 2010

Lite smått

Löven virvlar och jag skyndar mig lite. En person står och väntar på mig när jag kommer till Stilla. Min grupp är liten och jag har valt det så. Valt medvetet att göra en liten dojo för att få den intimitet och förtrogenhet jag alltid önskat mig själv. Alltid. Att hinna se alla. HELA TIDEN. Det är en förmån som jag ser det. För de som kommer. Men också för mig. Jag vill hinna med. Det viktigaste för mig. För mig. Andra gör på sitt sätt. Se. Vet att många har stora grupper. Min guru, Z kan ha 60 personer i rummet och ändå se. Men jag rör mig naturligtvis i en totalt annan dimension :) Jag startar precis där jag är. Och det är skönt. Ingen förställning. Inget låtsande. Ingen strävan efter att vara någon annan. Undervisa någon annans tankar. För vi kan väl egentligen bara undervisa våra egna? Någon sa en gång att Iyengaryoga, det är det bara en person som egentligen kan undervisa i - Mr Iyengar själv! Om ni förstår hur jag menar? Yogans rikedom äger vi tillsammans och en del lärare kan enormt mycket. Självklart är det så. Gurus. Finns. MEN. Man får vara där man är, växa med sina elever. Jag är jag. Och jag vill ha det smått. Överblickbart. Personligt. Att varje människa som kommer till mig ska känna att de får något. Blir sedda. Det är mitt mål. Nu har jag börjat promenaden dit. Sov gott mina vänner, det blåser och bilarna far och mitt hjärta är lugnt.

12 kommentarer:

  1. Jag vill yoga hos dig. När jag är tillbaka från USA och hälsar på min goda vän i Örebro - då kontaktar jag dig. Får jag droppa in hos dig då?

    SvaraRadera
  2. Ditt hjärta är lugnt.
    Vad är bättre än det?!
    Innerlig kram!

    SvaraRadera
  3. skulle också gärna yoga hos dig. men det lär dröja...
    och less is more. lycka till! kram

    SvaraRadera
  4. så sant! det är härligt att få dela tankar med dig! jag håller med, jag vill också hinna se alla och att alla ska hinna se mig. jag tycker att 10 personer är max för mig, blir det fler är det så spretigt kanske kommer känna annorlunda i framtiden men just nu räcker det för mig. kram!

    SvaraRadera
  5. Fint, det måste kännas som sitt eget. Du verkar ha hittat dit, fortsatt lycka till!

    SvaraRadera
  6. Hej hej!
    Det är ett bra mål! PÅ den yogan jag går nu är vi en liten grupp och det är jätte skönt, för alla hinner bli sedda. Du har helt rätt i det du skriver. En viktig sak är att lära sig med sina elever och prata om sina egna tankar. Visst kan du acclipera yogan från någon annan, men det kan bli tunt. Det är mycket bättre när du utgår från dig själv. Din egen yoga.

    Kramar*
    /V

    SvaraRadera
  7. Nina - så rätt. Som det ska vara. Kram till dig!

    Sara - du är gullig du. Och du har helrätt, less is always more.

    Beata - Skönt att höra att det är fler som tänker som jag :) 10 personer låter bra. Jag har 6-8 i mina grupper, rummet känns rätt för den storleken. Kram!

    Maria - ja det gör det. Tack tack!

    Viralila - eller hur? man måste utgå från sig själv, hela tiden. Ibland kan man tycka att man inte räcker till men det brukar vara en negativ självvärdering. Kram

    SvaraRadera
  8. Har provat att instruera för endast ett fåtal personer upp till klasser om ca 30 och när man är en mindre grupp blir det ju helt klart mera fokus på individerna så de kan få extra hjälp. Sen lär man sig ju också under tiden att se större grupper. Jag försöker minnas att det är viktigt att kika på hur instruktionerna tas emot, och ju mer jag tränar, desto bättre blir det.

    Håller med om att vi ska göra det som känns rätt för oss själva, för visst vill vi inte träna för någon som är någon annan än sig själv? Visst är det härligt att veta att vi har svaren inom oss på det vi söker, när vi tryggt kan vila i att vetskapen om att det är bra att vara sig själv. Kram

    SvaraRadera
  9. 30 st, det är för många för mig :) Men jag har bara undervisat några år.
    Z min guru, som yogat i över 50 år och som undervisat merparten av sitt liv, han går mer och mer från stora grupper till mindre.
    Naturligtvis är det skillnad när man går en helgkurs och lär sig nya saker. Då är man ofta många och det blir trångt. Det jag menar är den träning man gör varje vecka. Ska man få ett flöde i det man gör och samtidigt hinna se människor som de individer de är då tror jag på det mindre formatet. För min del.

    SvaraRadera
  10. Att vara där man själv är... så klokt, så fint... Hoppas du hade en fin stund idag, tillsammans med dina deltagare...!

    Håller helt med dig när det gäller ditt förra inlägg också...

    Kram

    SvaraRadera
  11. Milla - tack, det hade jag! Kram

    SvaraRadera