måndag 13 juli 2009

Läsa bör man...

Vi halvligger i glasverandan bland kuddar och filtar. Högläsning. Underbart. Alla ord får ny dimension och mening. Att både läsa och lyssna. Att bara lyssna. Man delar och diskuterar eller bara är helt tyst. Nu är jag nästan yr, sa D igår eftermiddag - det här måste smältas. Och visst är det så? Att det behöver gå ett varv inombords också för att landa? Just nu läser vi Yoga for beginners av mr Iyengar.
Det finns otaliga böcker om yoga, bara viktigt att hitta rätt i djungeln. Att ha en lärare som tipsar, jätteviktigt tror jag, någon som kan visa vägen utifrån den stil man utövar. Eftersom Z studerat och tränat i över 20 år för mr Iyengar, känns det ganska naturligt för mig att läsa honom. (Precis som det gör för miljoner andra människor:)) Men inte bara därför, mest för att mr I är så fantastisk på att beskriva yoga med ord. Vad som händer, vad det hela handlar om och varför. För att blanda upp det hela lite ;) läser jag Happy Yoga av Steve Ross. Vill inte bli enögd... Boken som vi läser i vår bokcirkel på nätet. Den är också väldigt givande, lätt i tonen men ändå inte ytlig. Får bekräftelse när jag läser, känner att jag valt rätt väg för mig. Träna och läsa!

2 kommentarer:

  1. Hej! Har läst din blogg ett tag, har inte läst någon yoga bok men borde kanske göra det? Blir lite inspirerad när du skriver så medryckande. Har tränat asthtanga yoga i två år.
    Hälsningar Lasse

    SvaraRadera
  2. Kul att du läser här Lasse!
    Tror inte det spelar någon roll vilken stil man tränar, när man kommit en bit på vägen så tror jag att man behöver läsa om yoga. Helt enkelt måste det för att förstå en del saker. Allt kan man inte hinna få sagt under en lektion plus att när man läser kan man läsa och läsa om. Tills poletten trillar ner :)

    SvaraRadera