onsdag 9 maj 2018

Första våren

I år är det första våren som jag inte velat krypa ur mitt skinn. Första våren som inte allt känns avigt. Första våren utan tusen suckar över ljuset som svider och gör allt på sätt och vis överdrivet tydligt. Jag vet att när vi byter säsong från kapha till pitta som sommaren är, så brukar jag helt enkelt inte må optimalt. Jag har låtit det vara så på senare år och inte känt att något är "fel på mig" utan att just jag helt enkelt fungerar så. Bara tagit mig igenom det.
   Men. I år är det annorlunda. Jag har aldrig njutit så mycket av våren som nu. Jag har aldrig varit så stilla inombords som nu när löven vecklar ut sig. Jag tycker att allt är underbart och jag är lätt konfunderad. Jag är 63 år och så länge jag kan minnas har våren varit min akilleshäl, min svåra tid, något jag varit tvungen att bara ta mig igenom. Så. Vad beror det på då? Jag vet inte men tror att många delar samverkar, som vanligt. Yogan. Maten. Sömnen. Jag är rofylld inombords, hur mycket kroppen än stretar och drar på olika vis. Jag bara är. Sanningsenligt faktiskt. Och det är så otroligt att det kan bli en sådan skillnad i en människa. Jag vågar också njuta fullt ut av allt som är gott, utan att ha något slags dåligt samvete för de som inte har det som jag. Det är ju bara waiste som jag ser det. Att jag faktiskt får ha det gott. Även om allt vänder sen. Även om...även om... Ja ni vet, man kan fylla på hur mycket som helst av borden och skullen. Men jag låter bli. Jag bara är i det som är.

Hur är det för dig? Är våren en fin tid för dig, rakt igenom?

6 kommentarer:

 1. Våren brukar vara en underbar tid för mig. Så dog min farmor. Så dog min mor. Så går hela skoleländet över huvudet på mig och mina söner vid denna tid varje år. Numera blir jag bara ledsen och är det hela tiden. Dessutom regnar och regnar det. Hoppas verkligen att jag ska komma över det...någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det gör det ju. Går över. Inget varar för evigt 🙏🏻 Mina tre viktiga förebilder, mamma, pappa och mormor dog också alla på våren men jag har inte förknippat död med vår snarare ett själsligt kliande som har känts. Men inte nu. Kanske ändrar det sig igen så jag passar på att njuta nu! Kram på dig!

   Radera
 2. Vad har du för slags kost är det LCHF?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har gått från lchf till ketogen kost och nu har jag nollat mina kolhydrater helt. Aldrig mått bättre + att jag vill se om mina leder blir bättre på detta. Har läst så många fantastiska berättelser så det är värt en test.

   Radera
 3. Jag har det jobbigt på våren, har en känsla av att min energi är slut när jag borde vara som piggast och att det skaver i själen. Men det året som vi hade byggt hus och flyttade in hade jag en helt fantastisk vår då jag verkligen njöt av varje liten knopp och känner igen det du har nu. Härligt och en ynnest!

  SvaraRadera
 4. Ja precis så har det varit, en känsla av att vara dränerad. Men inte nu och det är verkligen en ynnest. Kram

  SvaraRadera