tisdag 30 juni 2009

Ny start!

När man kliver ur duschen och en skalbagge kommer promenerandes, ja då vet man att man är på landet. Det är underbart! Grönskan djupnar för varje dag och jag njuter av skuggan under dagen. Solen är perfekt på morgonen när jag dricker mitt te och låter värmen skölja över mig. Morgonpasset imorse - kändes så länge sen jag tränade och ändå är det inte mer än 4 dagars uppehåll! Åh, det gick underbart bra. Jag är stark! Första gången sedan april som jag inte hostade när jag gjorde vissa positioner. Tänk att yogan verkligen fungerar som medicin :) Har fått en del andra asanas att göra efteråt, bl a upavistha konasana i alla variationer. Älskar den! Har gått från att tycka att den är urjobbig till att känna allt det goda den för med sig i min ryggrad och i midjan. Jag vrider mer i sidoböjarna, kommer längre i framåtböjen och jag passar på att njuta när jag ligger med huvudet i golvet! Tacksamheten känner inga gränser när jag avslutar. Rökelsen från Thailand som jag fick av C i helgen, den doftar annorlunda och ser annorlunda ut. Allt känns nytt igen!

Bilden är från shadowyoga.coms hemsida. Det är Emma Balnaves som ligger framåt utan ansträngning. Riktigt så ser det inte ut för mig!

3 kommentarer:

  1. Härligt!!! Kramar Helena

    SvaraRadera
  2. Botar du din allergi eller astma med Yogan?

    SvaraRadera
  3. Jag har inte haft astma men efter en operation i höstas (tog bort gallblåsan) har jag varit risig i lungorna och hade vatten i lungsäcken efteråt. Under kursen i april blev hostandet fruktansvärt och Z pratade mycket med mig om det och "the heaviness in the lungs". Fick positioner mot detta. Efter det har jag fortsatt att hosta väldigt mycket i vissa asanas. Detta har avtagit och idag - ingen hosta! Min pollenallergi är mild i år så det kanske också är yogans effekter! Tror att när obalanserna rätas ut - då blir man friskare. Yogan är effektiv, men det tar tid ibland, precis som det ibland tagit tid att bli sjuk.

    SvaraRadera