söndag 3 oktober 2010

Vit pion

Te. Jag dricker te. Men på ett annat sätt. Inte te som te istället för kaffe. Inte te för att jag äälskar det. Nej. Jag dricker te som te i medicin. Min TCM läkare (Traditional Chinese Medicin) har 200 tekannor!! Och mer än 100 sorters te. När man kommer till honom får man ibland en kopp te. Exakt anpassat för just mig. I rätt tekanna dessutom :) Jag dricker te som syftar till att stärka jordelementet i min kropp. Jag får ett stort paket te av honom när jag går. Vilken present! Jag dricker vit pion. Lär mig ritualen kring hur jag ska koka det och sila och dricka. Jag mår fint av det. Lugn :) Smakar inte mycket och doftar inte alls av pion. Tyärr! Men gör gott. Tänk dig morgondagens vårdcentral - du kommer in till en lugn plats. Du får te anpassat för dig. Du väntar och känner lugnet. Vilken start det skulle vara. En dag i city. Jag köper en ny liten tekanna. För mitt vitapionte. Och jag kokar. Dricker. Solen värmer som ett honungsfärgat filter. Läkandet kan se ut precis så här. Te!

7 kommentarer:

  1. Jag tror verkligen på att dricka örttéer för att hålla sjukdomar borta, eller kanske till och med bota de man har. Nu börjar vetenskapen förstå det de i österlandet vetat hela tiden dessutom.

    SvaraRadera
  2. Detta låter jätte härligt!
    Jag är en kaffe- drickare men har på senare tid börjat exprimentera lite med alla det där hälsoteerna jag hittar i hälsokosten. Precis som du säger; inte istället för.
    Visst lugnare det.

    SvaraRadera
  3. Te läker. Det har människan vetat långt, långt bak i tiden. Så många generationer kan ju bara inte ha fel! En teguru vore inte fel att ha :)

    SvaraRadera
  4. Hej hej!
    Vad underbart! Det finns så mycket alternativ medicin som fungerar.

    Ta hand om dig!

    Kramar*
    /V

    SvaraRadera
  5. Teguru - perfekt sammanfattning :)

    SvaraRadera